Meteoroloji'den son dakika kar yağışı ve sağanak uyarısı! İstanbul'a kırmızı alarm: Ordu, Giresun, Trabzon, Erzurum, Kars içinse...

Meteoroloji, Türkiye genelinde peş peşe yağış uyarıları yaparak birçok şehri kırmızıya boyadı. İstanbul'dan başlayarak Kars'a kadar uzanan geniş bir bölgeyi etkilemesi beklenen yağışlar için vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Hem kar yağışı hem de sağanak yağışın beklendiği bu dönemde hava durumu yakından takip edilmeli. İşte güncel hava durumu detayları...

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ekim Pazartesi günü için kırmızı kodlu uyarı yayınladı. İstanbul’dan Kars’a kadar etkili olacak yağışlı ve fırtınalı hava nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi. Soğuk havaların da kendini hissettireceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ekim Pazartesi günü için kritik bir uyarıda bulundu. İstanbul’dan Kars’a kadar uzanan bölgede yağışlı ve fırtınalı hava hakim olacak. Yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceği, fırtınanın ise ulaşımda aksamalara ve çatı uçmalarına neden olabileceği ifade edildi. Soğuk havaların da etkisini artıracağı, soba ve doğalgaz kullanımında dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

YAĞIŞLAR ŞAŞIRTTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmeler sonucunda 9 Ekim Pazartesi günü Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon’da şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana geleceği duyuruldu. Yağışların 1800-2000 metre üzerindeki yüksek bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak görüleceği kaydedildi.

Yağışların beraberinde getireceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği belirtildi. 9 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da başlaması beklenen yağışların aynı gün saat 18.00’e kadar sürmesi tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son açıklamalarına göre 9 Ekim Pazartesi günü Doğu Anadolu’nun doğusu(Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60km/saat yüksekler başta olmak üzere kısa süreli 70-80 km/saat) etkisini gösterecek. Fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan rüzgarın aynı gün saat 19.00’a kadar devam etmesi öngörülüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN DUYURU

İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre valilikten yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Yarın Batı Karadeniz’de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Dilan ve Engin Polat Nasıl Geçiniyor Ortaya Çıktı Altın Fiyatları Göz Dolduruyor Benzin Fiyatlarına Salı Gecesi Zam Var Resmi Gazete Kararları Yayımlandı Rıdvan Dilmen’in Yeni Adresini Açıkladılar Mustafa Kemal Sloganı Atan Vatandaşla Tartıştı