İslam Memiş’ten Altın Fiyatlarında İki İhtimal Uyarısı! Piyasalar Karışacak, Karar Verin

Altın Piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş bugün ABD'den gelecek enflasyon ve FED'in faiz kararı sonrası dolar karşısında altın fiyatlarındaki iki ihtimale dikkat çekti. İslam Memiş beklenti dışında verilerin gelmesi halinde piyasaların karışabileceğine vurgu yaparak bayrama öncesi karar verme uyarısı yaptı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların gözü ve kulağının ABD’de açıklanacak enflasyon ve FED faiz kararına kilitlendiği bugün dolar kuru karşısında altın fiyatlarını ne yönde etkileyeceğini açıkladı. 

ABD nisan ayı enflasyonun yüzde 3,4 olduğunu anımsatan İslam Memiş, bugünkü enflasyonun yüzde 3,1 olarak açıklanabileceğini belirterek düşüşe işaret etti. Beklentilerini karşılamayan bir enflasyon verisi geldiği takdirde piyasalar karışacağını söyledi. 

Altın Fiyatlarında İki İhtimal Var

Enflasyon verisi sonrası olası iki ihtimali değerlendiren İslam Memiş, “Beklentiyi karşılayan bir enflasyon verisi: Piyasalar olumlu bakar ve Fed’in faiz indirme olasılığı tekrar gündeme gelir.” dedi. Bu durumun dolar kuru karşısında enstrümanları yani özellikle altın fiyatlarını pozitif etkileyeceğinin altını çizdi. 

Beklentiyi karşılamayan bir enflasyon verisi karşısında ise piyasaların bu duruma olumsuz bakacağını ve Fed’in faiz indirme olasılığının azalacağını belirtti. Bu durumda da dolar karşısında diğer yatırım araçlarının negatif etkileneceğini söyledi.

Haziran'da FED Faiz Kararı Ne Olur?

FED’in bugün açıklayacağını faiz kararına değinen İslam Memiş, TV100’deki yazısında, “Fed’in Haziran toplantısında faiz değişikliğine gitmesi beklenmiyor.” dedi. 

FED

Yıl Sonunda Sürpriz Olmaz

Faiz kararı sonrası Jerome Powell’ın açıklamalarının şahin tonda olabileceğini belirten Memiş, “Klasik konuşma sonrası piyasalar yeni bir fiyatlama isteğinde olur. Faiz indirimi için kapıları açık bırakır ama ortada konuşmaya devam eder. ABD seçimleri yaklaştıkça Powell konuşmasını daha da şahinleştirebilir. Yıl son ayında 25 baz puanlık faiz indirimi piyasalar için sürpriz olmaz.” dedi.

Piyasalar Oyalanıyor

“Tüm enstrümanlar dar bant aralığına sıkıştı.” diyen İslam Memiş, “Ne aşağı ne de yukarı yönlü bir kırılma yok. Karışık seyirde piyasaları oyalamaya devam ediyorlar. Kontrol merkez bankalarında.” ifadelerini kullandı. 

Yeni Fiyatlamada Etkisi Olacak

İslam Memiş sözlerini şöyle bitirdi:

“Avrupa’dan gelen siyasi haber akışları piyasalar için sürpriz oldu.

Bir başlık da Avrupa’ya eklendi.

Oradan gelecek haber akışları piyasalar açısından önemli olmaya devam edecek.

EUR/USD paritesi üzerinde önemli bir etkiye neden olacak.

1,07-1,09 aralığını takip edeceğim.

Eğer Euro’da baskı devam ederse Euro ile altına geçiş yapabilirim.

Toparlayacak olursam bugün ABD’de açıklanacak olan veri ve karar, piyasaların yeni fiyatlaması üzerinde etkili olacak.

Kurban Bayramı dolayısıyla yurt içi piyasalar 9 gün kapalı.

Ona göre karar verip tatile çıkmakta fayda var.”

Fethullah Gülen’in Öldüğü Anlar Fethullah Gülen ABD’de Öldü