İslam Memiş Gram Altın Tahmini Verdi! Kapı Açıldı Altın, Altın Çağını Yaşayacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Ekim ayının ilk haftası için önemli uyarılarda bulundu. Bu haftanın "çok kritik" olduğunu belirten Memiş, özellikle gram altın için dikkat çeken bir ifade kullanarak "kapı açıldı" dedi. 2025 yılı için tahminlerini paylaşan Memiş, yatırımcılar için bu dönemin kritik bir süreç olduğunu vurguladı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın piyasalar açısından son derece kritik olduğuna dikkat çekerek, borsa, döviz ve değerli metallerde yaşanabilecek olası hareketliliklere işaret etti. Dolar, euro, ons altın, gram altın ve ons gümüş gibi varlıkların beklenen bant aralıklarını açıklayan Memiş, özellikle gram altın fiyatlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 2025 yılına yönelik yaptığı tahminlerde 'Kapı açıldı' ifadesini kullanan Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Nasıl Karar Vermeliyim?

YouTube kanalında "Nasıl karar vermeliyim?" başlıklı videosunda değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, ilk olarak borsa ve döviz kurlarına ilişkin analizlerini paylaştı. Memiş, yatırımcıların bu dönemde dikkatli olması gerektiğini vurgularken, piyasaların dalgalı seyrine dikkat çekti.

Borsada Alım Fırsatı Ne Zaman?

İslam Memiş şöyle konuştu:

“Eylül ayını geride bırakıyoruz, ekim ayına gireceğiz. Bu hafta hangi gelişmeler var, finansal yatırım araçlarına hangi bant aralıklarını takip etmeliyiz? Borsa İstanbul 9744 puanda. Borsada 9750 puan güçlü destek seviyesi. Bu seviye aşağı yönlü kırılırsa, aşağıda 9650 lira var. Pozitif yükseliş beklentim devam ettiği için 10 bin puan seviyesini denemesini bekliyorum borsada. Borsada 6 aylık beklentim 12 bin puan. Düşüşleri alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğim. Perşembe günü enflasyon var. TÜİK'e göre düşüşler devam ediyor, borsaya pozitif katkısını olma ihtimali güçlü diye düşünüyorum. Bu hafta merkez bankalarının başkanlarının konuşmaları da var. Sert dalgalanmalar olacaktır. Borsada düşüşler alım fırsatı.”

Dolar Kurunda 34 Liranın Altına Dikkat

İslam Memiş, dolar ve euro tahminini ise şöyle anlattı:

“Dolar kuru 34.17 TL. Geçen haftayı 34.16 kuruştan tamamlamıştı. Düşüşler yine alım fırsatı. 34 lira altındaki rakamlar kalıcı olmayacaktır. Döviz kurları genel itibarıla diğer para birimlerinde de yıl sonu için pozitif beklentim devam ediyor. Yılın son çeyreğinde yükseliş yönlü beklentim döviz tarafında devam ediyor. Euro/TL daha hareketli günler geçiriyor. Kurda 38.18 TL var. Burada 38-38.30 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim.”

İslam Memiş’ten Gram Altın Tahmini

İslam Memiş, videonun devamında ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş için beklentilerini sıralayarak önemli tahminlerde bulundu. Altın ve gümüş fiyatlarının önümüzdeki dönemde dalgalanabileceğini belirten Memiş, özellikle gram altın konusunda 2025 yılına dair dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

İslam Memiş’in altın ve gümüş değerlendirmesi şöyle:

“Ons altın yatay ve stabil başladı. 2659 dolarda, geniş bant aralığında dalgalanan ons altını takip edeceğim. Aşağıda 2580 dolar, yukarıda 2680 dolar seviyesi var. 2580-2680 dolar aralığında gezinmeye devam ediyor.

Ben bireysel olarak dolar pozisyonumu koruyorum ama siz altınlarınızdan çıkış yapmayın, oldukça erken diye düşünüyorum. Yıl sonuna kadar 2780 dolar denemesi yapma ihtimali çok kuvvetli. 3000 dolara kadar bu yol açıldı. Kapılar açıldığı için elinde altın bulunduranlar satış yapmamalı. Eline yeni dolar geçenlerse 2600 dolar altındaki rakamları alım fırsatı olarak değerlendirebilir. 2024'te altın en çok kazandıran emtia oldu yine.

2025 yılı için sloganımız aynı: Altın, altın çağını yaşayacak. O yüzden düşüşler alım fırsatı. Elinize dolar geçmişse, euro'nuz varsa altın almak için ons altını takip edin. 2600 dolar altı alım fırsatı olacaktır ons altında. Elinizdeki altınları satış için ise henüz erken.

Gram altın TL 3070'den başladı. Ons altın nedenli düşüş ihtimali kuvvetli. 2980-3080 lira aralığını takip edeceğim gram altında. 3000 lira altına sarkmayla ilgili düşüncem aynı. Beklentim var. Gram altın TL'de 2980'e kadar geri çekilme, hatta daha aşağısı muhtemel bir sonuç olacaktır. Altın almak için fırsat kollayanlar, düğün yapacaklar, borcu olanlar ons altını takip etmeli. 2600 dolar altına sarkarsa ons altın, gram altın da 3000 TL altına sarkar. Şu an için ama hızlı düşüş beklenmemeli. Hızlı yükseldi ons altın çünkü. 100 lira kar satışı gerekiyor.

Gümüş yine altına kıyasla ucuz. Ons gümüşte 30.50, devamında 30 doları takip ediyor olacağım. Elimde 100 bin dolarım varsa kesinlikle gümüş alırım. Yüzde 50'si dolar, yüzde 50'si gümüş olur. Gümüşte yıl sonu beklentim 37 lira, 37 dolar.

Dolardan kaynaklı gram gümüş, 37 dolardan daha önce 37 TL'yi test edebilir. 37 lirayı görürsek 40 lira denemeleri de gelebilir.

Bu hafta hem veri hem de açıklamalar açısından yoğun bir hafta. Çarşamba günü ve cuma günü piyasalarda önemli. Powell'ın konuşması önemli olacak, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın konuşmaları önemli olacaktır.”

Mazhar Alanson’un Evlat Acısı! Kızı Hale Hayata Veda Etti MEB 2024-2025 Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı Hull City Türkiye’ye Geliyor Soylu, Bahçeli'nin Elini Öpmeye Çalıştı ÖSYM KPSS Ortaöğretim Sonuç Ekranı Açıldı İstanbul'da Çalıntı Ciple Dehşeti Yaşattı