İntihar Etti Denilmişti… Cem Garipoğlu’nun Mezarı Ne Zaman Açılacak? Tarih Verildi

2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiği belirtilmişti. Garipoğlu’nun hâlâ yaşadığına dair şüphelerini dillendiren Karabulut ailesi hukuki mücadelesinde istediği kararı aldı. Mahkeme, Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. Mezarın ne zaman açılacağı da belli oldu.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Münevver Karabulut’u 2009 yılında katleden Cem Garipoğlu’nun 2014 yılında cezaevindeki intiharı sonrası Garipoğlu’nun ölümüne dair şüpheler üzerine Karabulut ailesi fethi kabir talebinde bulunmuştu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, talebi kabul etti ve Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı.

Acılı Teyze: Garipoğlu Ailesi Birçok Delili Kararttı

Münevver Karabulut’un Bolu’nun Mengen ilçesi Kayabaşı köyünde bulunan kabrine ziyarette bulunan teyzesi, “2009'da bu olay olduğundan beri hepimiz ruh gibi yaşayan insanlar olduk. Bu olay biliyorsunuz çok şeye gebe oldu. Garipoğlu ailesi tarafından birçok delil, her şey karartıldı. Şimdi de Garipoğlu’nun kabrinin açılması düşünülüyor. Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir.” ifadelerini kullandı.

“Aile Bitik Durumda”

“Sonuçta giden geri gelmiyor” diyen acılı teyze, “Biz yaşadığımız acıyı biliriz. Ama ne diyelim? Ben çocuğumuzun cennette olduğunu düşünüyorum. Ablam, eniştem, aile bitik durumda. Giden can geri gelmiyor. Allah bunu bize yaşatanlara da aynısını yaşatsın inşallah.” diye konuştu. 

Cem Garipoğlu’nun Mezarı 3 Ekim Tarihinde Açılacak

Karabulut Ailesinin avukatı olan Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim perşembe günü açılacağını duyurdu. Epözdemir, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, “Onlarca gazeteci ve basın mensubu arkadaşımız arıyor ve soruyor. Lüzumu üzerine açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Cem Garipoğlu’nun fethi kabir işlemi 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11:00’da gerçekleştirilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine sunulur.” ifadelerini kullandı.

Cem Garipoğlu’nun savcılığın talimatları doğrultusunda mezarı açılacak.

Mansur Yavaş Adaylık İçin Yeşil Işık Yaktı Asgari Ücret Zammı İçin Masada İki Rakam Var Bir Hizbullah Komutanı Daha Öldürüldü TBMM Yeni Yasama Dönemine Başlıyor