İbn-i Sina şeker hastalığı tedavisinde kullanıyordu...Şifa deposu...

Bin yıl önce yazdığı kitapla tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina, şeker hastalığına karşı doğal bir çözüm önerdi. Bu çözüm, karahindiba bitkisiydi. Karahindiba, pek çok hastalığa iyi gelen sarı çiçekli bir bitkidir. Peki karahindiba hangi hastalıklara şifa dağıtmakta ve nasıl tüketilmeli?

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Papatyagiller familyasının bir türü olan karahindibanın faydaları saymakla bitmiyor! Karahindiba Nisan ve Mayıs aylarında tüm tarla kıyılarında çayırlık alanlarla yol kenarlarında yetişen, mutlaka gördüğünü, sarı çiçekli otsu bir bitkidir. 


KARAHİNDİBA OTUNUN FAYDALARI!

Karahindiba çayı, yatıştırıcı özelliği sayesinde depresyon, stres ve yorgunluğa iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler. İştah açıcı özelliği bulunur. Güçlü bir idrar söktürücüdür. Müshil etkisi yaratır. Boşaltım sistemi üzerinde iyileştirici etkileri vardır.

Kalp kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Kan şekerini dengede tutan karahindiba, şeker hastalığı tedavisinde yardımcı rol üstlenebilir. Kolestrolü dengeler.Egzama, sedef ve sivilce gibi cilt sorunlarına iyi gelir. Antioksidan özelliği sayesinde kanser gibi ciddi hastalıklarda kullanılabilir. Sarılık, gut, romatoid artrit gibi hastalıklara fayda sağlar.

Vücutta su tutulmasını azaltarak zayıflamaya yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırır ve bu sayede vücuda güç ve enerji verir. Karaciğeri iyileştirir.

Karahindiba nasıl tüketilir?

Yaprakları, kökleri salatalarda kullanılabilmektedir. Çiçekleri ilkbahar ayında toplanarak pekmez yapılan karahindiba otunun sonbaharda da kökleri toplanır. Toplanan karahindiba kökleri kurutulduktan sonra acı hindiba kahvesi olarak tüketilebilmektedir.

Antalya’da Yarın Okullar Tatil Edildi MİT Başkanıyla Ne Konuştuğunu Açıkladı Doğum Kontrol Hapı İçen Adam Güldürdü 3. Dünya Savaşına Hazır Olmalıyız İkinci El Arabada Pes Dedirten Dolandırıcılık DEM Partili İki İlçe Yöneticisi Tutuklandı