FETÖ’nün Lideri Fethullah Gülen, ABD’de Öldü

Terör örgütü FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in yaşamını yitirdiği bildirildi. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya üzerinden amcasının ölüm haberini de doğruladı. 83 yaşında, ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında 20 Ekim'de hayatını kaybeden Gülen, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans tedavisi görmekteydi. Türkiye, 1999 yılında ABD'ye kaçan ve kırmızı bültenle aranan Gülen'in iade edilmesi için 7 kez resmi başvuru yapmıştı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

15 Temmuz 2016 tarihinde 251 kişinin yaşamını yitirdiği darbe girişiminin başını çeken ve ABD'de uzun zamandır tedavi gören FETÖ/PDY terör örgütünün lideri Fethullah Gülen’in (83) hayatını kaybettiği bildirildi.

FETÖ'nün Kendi Kaynağı Duyurdu

FETÖ'nün ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan yayın organı Herkülnağme, terör örgütünün lideri Fethullah Gülen’in ölüm haberini ilk olarak paylaştı. 

Yeğeni Gülen'in Ölümünü Doğruladı

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda amcasının vefatını onayladı. Yeğen Gülen, 

Gülen'in Mezar Yeri Gizli Tutulacak

Güvenlik kaynakları, Fethullah Gülen’in 20 Ekim'de vefat ettiğini bildirdi ve FETÖ içinde cenaze törenine yönelik ortak bir karar alındığını, mezar yerinin gizli tutulacağı bilgisini paylaştı. Örgütün üyelerinin cenazenin çalınabileceğinden endişe duyduğu ifade edildi. 

Sağlık Sorunları Bulunuyordu

Fethullah Gülen, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi çeşitli sağlık problemleriyle mücadele ediyordu.

AA, Gülen'in Ölmeden Önce Kaldığı Odayı Görüntüledi

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA), Fetullah Gülen'in Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania eyaletinde hayatını kaybettiği yeri belirleyerek, son zamanlarını geçirdiği St. Luke's Hastanesi'nin Monroe şubesinde kaldığı odayı görüntüledi.

Fethullah Gülen ABD’de Öldü Fethullah Gülen’in Öldüğü Anlar