Fenerbahçe Derbisinde Gülen Taraf Galatasaray Oldu Yenilmezliğe Dur Dedi

Spor Haberleri: Fenerbahçe Galatasaray derbisinde gülen taraf sarı-kırmızılı ekip oldu. Tansiyonu yüksek karşılaşmada Galatasaray, liderliğini 3 golle sürdürdü. Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de 32 maçlık yenilmezliğine son verdi. Derbi sonrası Okan Buruk ve Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Spor Haberleri: Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy'de kozlarınıı paylaştı. Süper Lig’in 6. haftasında sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe'yi evinde 3-1 mağlup etti.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray 401. kez karşı karşıya geldi. Saat 20:00'de Ülker Stadyumu'nda başlayan maçı hakem Atilla Karaoğlan yönetti.

Fenerbahçe'nin evine konuk olan Galatasaray, Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic’in 20. dakikada kendi kalesine ve 28. dakikada Dries Mertens’in attığı golle 2-0 öne geçti.

İlk yarı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Galatasaray, ikinci yarıda Gabriel Sara’nın 59. dakikada attığı golle durumu 3-0’a getirdi.

Fenerbahçe 63. dakikada Edin Dzeko'nun penaltıdan attığı golle farkı 2’ye indirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe'nin Yenilmezliği Sona Erdi

Böylece, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de 32 maçlık yenilmezliğini Galatasaray sonlandırdı.

Galatasaraylı Futbolcular Galibiyeti Taraftarıyla Kutladı

Galatasaraylı futbolcular, derbi galibiyeti sevincini deplasman tribünündeki taraftarlarıyla paylaştı.
Maçın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılı futbolcular, orta sahada bir araya gelerek taraftarının önüne gitti. Futbolcular ile taraftarlar, galibiyeti birlikte kutladı.

Süper Lig'e Liderliğini Sürdürdü, Puan Farkını 5'e Çıkardı

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray, rakibi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Okan Buruk: Bizim için rahat bir maç oldu

Galibiyet sonrası beIN SPORTS'a konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maçın başından sonuna kadar bizim için rahat bir maç oldu." dedi. 

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle:

"Çok mutluyuz. Hem buraya gelen, dar bir alanda seslerini duyuran Galatasaray taraftarına teşekkür ediyorum. Derbi galibiyetleri çok önemli. Fenerbahçe deplasmanında galibiyet çok önemli. Maçın başından sonuna kadar bizim için rahat bir maç oldu. Top bizdeyken sahaya doğru yayıldığımızda pozisyonlar bulduk. Osimhen'in ayağına oynayabileceğimiz anlar vardı. Maçın son bölümünde rakibimizin atakları vardı. Maç sonunda oyunumun dışına çıktım. Maçı bu şekilde bitirdik. Bir haftada 3 maç, 3 galibiyet. Fenerbahçe deplasmanından galibiyetle ayrılmak çok güzel. Geçen seneki maçta kimse mutlu olmamıştı. İlk yarı 2-0'la içeriye girmek iyi oldu. 3-0'dan sonra hemen penaltı oldu. İki takımı da tebrik ediyorum. Hakem de genel olarak maçı iyi yönetti. Gayet güzel bir şekilde buradan ayrılacağız. Galatasaray takımı hep kazanmak için sahada olur. Geçen sene 17 maç üst üste kazandık. Oyuncularımıza devreye kadar bütün maçları kazanmamız gerektiğini söylüyoruz. Oyunu ön alan baskısıyla oynadık. Galatasaray takımı hep kazanmak için sahadadır. Bir kötü sonuç olduğunda ilk teknik adam sorgulanır. Kendime güveniyorum, takıma güveniyorum. Zamana bazen ihtiyacınız oluyor. Rize maçında neler yapabileceğimizi gösterdik. Puan farkı lig için çok erken. Sonuna kadar devam etmek istiyoruz. Kazanmak galibiyet rekorları getiriyor. Şimdi Avrupa maçına hazırlanacağız. Oyuncularımızı dinlendireceğiz. Oyuncularımıza çok güveniyoruz. Yetenekli oldukları için buradalar. Bazen oynamaları gerekiyor. Yunus'un oynaması gerekiyor. Bugün de bir gol attı, ofsayt oldu. Berkan girdi, Kerem girdi, Sallai, Jelert destek verdi. Bugün defansif olarak hamlelerimiz oldu. Ofansif oyuncularımızı kullanamadık. Batshuayi'yi oyuna almak istiyordum ama Kaan'ın yorgunluğu oldu."

Jose Mourinho: Galatasaray Bizden Daha İyi Değildi 

Galatasaray mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu. Mourinho, "Rakibimiz bizden daha iyi değildi ama 3 puan aldıkları için onları tebrik ediyorum." dedi. 

Mourinho'nun açıklamaları şöyle:

"Maça hızlı başladık, domine ettik ama hiç önemi yok. 3-1'den sonra her şeyi riske ettik ama önemi yok. Ne kadar kaçırdığımızın önemi yok. Biz sadece penaltı noktasından şutumuzu gole çevirdik. Onlar daha çok gol attığı için kazandı.

Futbolda yeterince süre geçirdim. Oyuna giren oyuncular beklediğiniz şeyleri yapamayınca soru işaretlerinin oluşması normal. Amrabat bence oyuna girdikten sonra iyi oynadi. En-Nesyri iyi fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi. Osimhen - Mertens benzeri bir pozisyon da yakaladık ama atamadık.

İki taç atışından gol yedik. Rakibimiz bizim de oyunumuzdan kaynaklı hata yaptı, ama biz gol atamadık. Rakibimiz bizden daha iyi değildi ama 3 puan aldıkları için onları tebrik ediyorum."

Mazhar Alanson’un Evlat Acısı! Kızı Hale Hayata Veda Etti MEB 2024-2025 Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı Hull City Türkiye’ye Geliyor Soylu, Bahçeli'nin Elini Öpmeye Çalıştı İstanbul'da Çalıntı Ciple Dehşeti Yaşattı ÖSYM KPSS Ortaöğretim Sonuç Ekranı Açıldı