Fatih Altaylı Ocak 2025’te Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacağını Açıkladı

Gazeteci yazar Fatih Altaylı Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak zammın yüzde 35 civarında olabileceğini ifade etti. Altaylı'ya göre, bu oran hedeflenen enflasyonun üzerinde olsa da gerçek enflasyon oranının altında kalabilir.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrası 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam konusunda dikkatler toplanırken, gazeteci yazar Fatih Altaylı'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı, hükümetin izlediği ekonomi politikalarını göz önünde bulundurarak, 2025'te asgari ücrete yapılacak zammın hedef enflasyon oranından daha yüksek olacağını, ancak gerçek enflasyon oranından düşük bir seviyede gerçekleşeceğini öngördü.

Gazeteci Fatih Altaylı, Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak zam için bir tahminde bulundu ve bu oranın yüzde 35 olacağını belirtti.

Fatih Altaylı açıklamasında şunları söyledi:

“Diyelim ki geçen senenin enflasyon oranı yüzde 47 oldu, benim tahminim yüzde 35 zam yaparlar. Ama yüzde 17,5 yapmazlar. Tahmin tabii bu. Böyle bir gerçeklik yok. 22 yıldır bu iktidarın ne yaptığını ezberlediğimiz için 3 aşağı 5 yukarı ben böyle olacağını düşünüyorum.”

Gazeteci Fatih Altaylı'nın tahminine göre şuanda 17 bin 2 lira olan asgari ücret yeni zam ile birlikte 22 bin 950 lira olacak.

Mazhar Alanson’un Evlat Acısı! Kızı Hale Hayata Veda Etti MEB 2024-2025 Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı Hull City Türkiye’ye Geliyor Soylu, Bahçeli'nin Elini Öpmeye Çalıştı ÖSYM KPSS Ortaöğretim Sonuç Ekranı Açıldı İnci Taneleri Ne Zaman Başlayacak? İnci Taneleri Yeni Sezon İlk Bölüm Tarihi