Ev, arsa, işyeri, arazi… Fark etmiyor! Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri geldi!

Gayrimenkul sahiplerinden alınan vergi türlerinden biri olan emlak vergisinin ikinci ödemesi için tarihler netleşti. 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle başlayan emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin son tarihi de belli oldu.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Türkiye’de alınan vergi türlerinden biri olan emlak vergisi; evden arsaya, işyerinden tarla gibi çeşitli niteliklerdeki arazilere kadar tüm gayrimenkullerden alınıyor. Bu bağlamda devletin aldığı bu emlak vergisi ödemeleri, yılda iki taksit halinde ödüyor. Emlak vergisinden muaf olan kişiler arasında yer almayan herkesin ödemesi zorunlu olan emlak vergisinde yılın ikinci taksit ödemeleri için tarih gelmiş bulunuyor.

Her yıl iki ayrı taksit ile ödenen emlak vergisi için 2022 yılının ikinci taksit dönemi geldi. Kasım ayı itibariyle ödemelerinin başladığı emlak vergisinde ödeme yapılması gereken son tarih de açıklandı. Ödemeleri yapmayan vatandaşların cezalı bir şekilde ödeme yapmak zorunda kalacağı emlak vergisinin hangi kanallar ile ödenebileceği de netleşti.

EMLAK VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİDİ İÇİN SON GÜN

Bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri bulunmayan emekliler ile dul, şehit aileleri, yetim, gazi ve işsizlerin muaf tutulduğu emlak vergisinde yılın ikinci taksiti için ödeme tarihi 1 Kasım 2022 ile 30 Kasım 2022 olarak belirlendi. Öte yandan brüt olarak genişliği 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olan kişilere de vergi muafiyetin sağladığı emlak vergisinin ödemeleri banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

BELEDİYLER VE BANKA ŞUBELERİ ÖDEME KABUL EDİYOR

Muafiyet hakkı bulunmasını bilmeyerek emlak vergisi ödemesi yapan kişilerin 5 yıl boyunca ödemelerini geri alabileceği bu vergi türünde ödemeleri sadece çevrimiçi olarak yapmak da gerekmiyor. İnternet kolayca yapılabilecek olan emlak vergisi ödemeleri banka şubeleri ve belediyeler üzerinden de fiziki bir şekilde yapılabiliyor. Öte yandan belediyeler tarafından beyanname istenmesi halinde ödemelerden önce doldurulması gereken bu beyannameye; tapu, nüfus cüzdanı ve kullanım izni gibi belgeleri eklemek gerekiyor.

MİT Başkanıyla Ne Konuştuğunu Açıkladı Doğum Kontrol Hapı İçen Adam Güldürdü 3. Dünya Savaşına Hazır Olmalıyız DEM Partili İki İlçe Yöneticisi Tutuklandı İkinci El Arabada Pes Dedirten Dolandırıcılık Avrupa’nın Dev Şirketi İflas Bayrağı Açıyor