Esnaf, Çiftçi ve KOBİ’ler İçin Geri Ödemesiz Hibe Kredi Desteği Verilecek!
Devletten hibe ya da teşvik kredisinin nasıl alınacağına dair tüm detaylara sizler için yazımızda yer verdik. Siz de devletin sağlamış olduğu hibe kredisine başvurup destekten faydalanabilirsiniz.
Abone olDevletin hibe kredisini almak için kredi alınmak istenen devlet kurumlarına başvuruda bulunmak gerekir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB ve kamu bankaları gibi pek çok devlet kurumu hibe kredisi desteği sunar. Bu krediye başvuru yapmak için en az 18 yaşında olunması şartı bulunur. Kredi talep edilen alanın başvuru sırasında belgeli olarak sunulması gerekir. Aynı zamanda devlet hibe (teşvik) kredisi almak için sigortalı bir işte bulunmama şartı vardır.
Kimler Devlet Hibe (Teşvik) Kredisi Alabilir?
Devletten hibe kredisi alanlar başvuru yaptığı alandaki faaliyetlerini belge ile sunmuş olan kişilerdir. Pek çok farklı sektörde kredi verildiği için çeşitli kamu kuruluşları hibe kredisi desteğinde bulunur. Çeşitli sektörlere yönelik verilen devlet hibe (teşvik) kredisi için uygun kişiler şu şekildedir:
- Hayvancılık sektörü içinde faaliyet gösteren çiftçi kesimi hibe kredisi şartlarından faydalanabilir.
- Çiftçiler eğer tarımsal örtü altı ve üst bitkisel üretim yapıyorsa hibe kredisi desteğini alabilecek şartları karşılar.
- İş fikrine sahip yeni girişimciler hibe kredisi almak için uygunluk barındırır.
- Esnaflar doğal olarak hibe kredisi için uygun kişilerdir.
- Devletin hibe desteği yaptığı diğer kişiler ise KOBİ’lerdir.
Sektörler Ne Kadar Hibe Kredisi Alır?
Sektörlerin hibe kredisi alması yaptıkları faaliyetlere göre belirlenir. Yapılan eylem doğrultusunda geri ödemeli ya da geri ödemesiz destek sağlanır. Aynı zamanda çeşitli hayvancılık, tarım ve turizm faaliyetleri için yüzdelik bir destek dilimi bulunur. Bu nedenle tüm faaliyet için ödeme yapılmaz. Devlet hibe (teşvik) kredisi sektörlere göre şu şeklide verilir:
- Meyve ve sebze üretiminde geri ödemesiz %50,
- Et ve et ürünlerinin işlenip pazarlanma sektörüne geri ödemesiz %50,
- Süt üretimi yapan tarım bölgelerine %60,
- Et üretimi yapan yapılanmalara geri ödemesiz %65,
- Kırsal kesimdeki turizm faaliyetleri için geri ödemesiz %50,
- Kültür balıkçılığı sektörüne değişen aralıklarla hibe kredisi,
- Arıcılık sektörüne değişen aralıklarla geri ödemesiz hibe kredisi sağlanır.