Ekim ayı destek ödemesi bu hafta hesaplarda! 1205 TL'ye kadar para yatırılacak

Son dakika gelen habere göre milyonların beklediği destek ödemesinde sona yaklaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yapmış olduğu paylaşım ile destek ödemelerinin bu hafta içinde hesaplarda olacağı açıklandı. Sevindiren haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yanık şu ifadeleri kullandı:

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Ekim ayı destek ödemesi bu hafta hesaplarda! 1205 TL'ye kadar para yatırılacak: Son dakika gelen habere göre milyonların beklediği destek ödemesinde sona yaklaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yapmış olduğu paylaşım ile destek ödemelerinin bu hafta içinde hesaplarda olacağı açıklandı. Sevindiren haberi katıldığı bir canlı yayın programı üzerinden paylaşan Yanık şu ifadeleri kullandı:

Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı’mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz.” dedi ve Ekim ayında yapılacak olan destek ödemelerinin bu hafta içinde tamamının yapılacağı haberini vererek ekledi ”Başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak" dedi. 

AİLE BAKANLIĞINCA 850 TL İLE 1205 TL ARASI ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu ödemeler hakkında katıldığı canlı yayın programında bilgiler verdi. Yapılan bu destek ödemelerinin bazılarının süreli bazılarının süresiz olduğunu belirterek şu sözleri kullandı: "Bu yardımların bir kısmı sürelidir, bir kısmı da süresizdir. Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz." dedi.

Doğalgaz ödemelerinde verilen bu destekten faydalanmak için faturaların PTT'ye götürülmesi yeterli olacak. Başvuru detayları ile ilgili konuşan Yanık konuşmalarına şu sözler ile devam etti: “’Öncelikle bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödeme yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül’de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik, artık kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT’ye götürmesi yeterli. Bu kapsamda sayı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak.” dedi.

Müjdeli haberi canlı yayında vatandaşlara duyuran Yanık ödemelerin bu hafta içinde başladığını ve ödemelerin 850 TL ile 1205 TL arasında olacağını belirtti.

Fethullah Gülen ABD’de Öldü Fethullah Gülen’in Öldüğü Anlar