Besim Tibuk ve Karısı Serap Tibuk Arasında ‘750 Milyon TL’ Krizi: Taraflar Yargıtay’da Hesaplaşıyor

İş adamı Besim Tibuk’un ocak ayında 36 yıllık eşi Serap Tibuk ile ayrıldı. Ancak eski çift arasında nafaka ve tazminat davasında sular durulmuyor. Daha önce Tibuk’un itirazıyla düşürülen nafaka ve kaldırılan manevi tazminat kararını bu kez eski eşi Serap Tibuk Yargıtay’a taşıdı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

İş adamı ve Liberal Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Besim Tibuk ile 36 yıllık eşi Serap Tibuk arasındaki boşanma davasında maddi anlaşmazlık sürüyor. Serap Tibuk’un istediği 750 milyon TL’lik maddi tazminat, Besim Tibuk’un itirazıyla 50 milyon TL’ye düşürüldü. Ayrıca, Serap Tibuk 100 milyon TL manevi tazminat ve aylık 500 bin TL yoksulluk nafakası talep etti. Ancak ödenmesi yönünde çıkan kararı kabul etmeyen Besim Tibuk, davayı istinafa taşıdı. Mahkeme tarafından manevi tazminatın kaldırılmasına ve yoksulluk nafakasının 350 bin TL’ye indirilmesine karar verildi.

Besim Tibuk, Serap Tibuk ve çocukları

Mahkemenin kararına bu kez Serap Tibuk itiraz ederek Yargıtay’a taşıdı. İş adamı Besim Tibuk da tazminat vermek istemediğini belirten bir dilekçe ile Yargıtay’a başvurdu. 

Davanın nihai kararı önümüzdeki 2 Aralık’ta Yargıtay tarafından açıklanacak.

1945 doğumlu olan Besim Tibuk, 1990’lı yıllarda Liberal Demokrat Parti Eski Genel Başkanı olarak aktif siyasette yer aldı. Tibuk, turizm alanında faaliyetler gösteren Net Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam ediyor.