Avrupa Birliği’nde ‘Acil Toplatma Kararı’ Alınmıştı: Eyüp Sabri Tuncer’den İkinci Açıklama

Eyüp Sabri Tuncer’in bazı ürünlerine ilişkin verilen ‘acil toplatma kararı’ sonrası Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer’den yeni bir açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Türkiye’nin köklü markası ve şirketlerinden olan Eyüp Sabri Tuncer’in Mart 2022’den önce piyasa sürdüğü ürünlere ilişkin Avrupa Birliği tarafından verilen ‘acil toplatma kararı’ tartışılmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin dün Eyüp Sabri Tuncer şirketinin yaptığı açıklamasında toplatma kararının tüm ürünlere ilişkin değil, Mart 2022 öncesinde üretilen bazı ürünlere ilişkin olduğu vurgulanmıştı. 

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, “Avrupa’da da daha önce hiç uygulanmamış enteresan bir süreç yaşıyoruz. Konuya ilişkin belgeler de yavaş yavaş elimize ulaşmaya başladı.” dedi.

 “Böyle Bir Bilgi Gelmemiş”

CNBC-e’ye konuşan Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, AB’de bu konularla ilgili sorumlu bir şirket ile çalıştıklarını açıklayarak şöyle devam etti: 

“O şirkete ne bir ihtar gelmiş ne de imha talebinde bulunulmuş. Almanya’daki distribütörümüze de böyle bir bilgi gelmemiş. Dolayısıyla kimseyle irtibat sağlanmadan doğrudan bir toplatma kararı yayınına çıkılmış. Kimseyle irtibat sağlanmadan doğrudan bir toplatma kararı yayınına çıkılmış.”

Karar Mart 2022 Öncesi Üretilerin Ürünlere İlişkin

Toplatma kararının Mart 2022 öncesi üretilen ürünlere ilişkin olduğunu yineleyen Tuncer, karara tabi ürünlerin logolarından bu ürünlerin Mart 2022 değil 2021 öncesi üretildiğini anladıklarını ifade etti. 

Söz Konusu Ürünler Vitrine Çıkarılmadı

Tuncer, söz konusu ürünlerin vitrine çıkarılmadığını ve son kullanma tarihinin geçtiğini belirtirken şöyle devam etti:

“Ürünler distribütör firmanın deposunun bir köşesinde unutulmuş. Normalde önce bu konuyla ilgili ditsribütör firmaya veya bizimle ilişkili olan sorumlu firmaya bir uyarı verip imha ettirmeleri gerekirdi. Fakat bunu yapmadan kararı doğrudan yayına çıkmışlar.

‘Bu Madde Her Ülke Yasaklı Değil’

Eyüp Sabri Tuncer markalı ürünlerini 74 ülkeye sattıklarını anlatan Tuncer, “Hiçbir problem de yaşamıyoruz. Zaten kullanılan maddeyle ilgili çalışma da sadece Avrupa Birliği’nde yansıma bulan bir çalışma. Bu madde ABD’de yasak değil, Rusya’da, Çin’de, Hong Kong’ta veya Singapur’da da yasak değil. Kaldı ki bu madde bizde artık kullanılan bir madde de değil.” dedi.

Mehmet Fatih Çiçekli Kimdir? Akşener’e Zehir Zemberek Sözler 16 İle Yeni Vali Geldi 12'si Merkeze Çekildi