Atilla Yeşilada Borsacıları Uyardı: Çok Sert Düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, 31 Mart seçimleri sonrası Borsa İstanbul’un dolar bazında %50’ye yakın değerleneceğini ifade etmişti. Atilla Yeşilada FED’in faiz indiriminden sonra fikrini değiştirdiğini açıkladı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra dolar TL paritesindeki yatay seyir, Türkiye’ye yabancı girişi olmasıyla birlikte Borsa İstanbul’da bir ivme yakalandı. 

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, son süreçte Türkiye ekonomisinin yabancı yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu savundu. Bu yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Atilla Yeşilada, son ekonomik gelişmelerden sonra bu yaklaşımında değişikliğe gittiğini açıkladı. 

Borsada Kazançlar Çok Sert Düşecek

Mehmet Şimşek’in dümeninde olan yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalara dikkat çeken ekonomist Atilla Yeşilada, kurum ve şirketlere uygulanan vergi politikalarının sertleşmesinin, Borsa İstanbul’a ters etki oluşturacağını belirtti.

Değişikliklerin tüm mali tabloları etkileyeceğini savunan Yeşilada, “Mevcut durumda kötü haberlerle dolu bir tablodayız.” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından 4 yıl sonra alınan faiz indirim kararının küresel piyasaları altına yönlendirdiğine dikkat çeken ekonomist Yeşilada, bu durumun gelişmekte olan ülkelere yönelik yatırımların önünü açabileceğini belirtti.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşına Beklenen Zam Olmayacak

Ekonomist Yeşilada, Türkiye'de uygulanan sıkı para politikalarının 2024 yılı sonuna kadar devam edeceğini ve bu süreçte faiz indirimine gidilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Yeşilada, bu politikanın çalışanlar ve emekliler için büyük bir maddi daralma yaratacağını iddia etti. Asgari ücret ve emekli maaşlarına beklenen zamların gerçekleşmeyeceğini öne sürerek, bu durumun özellikle dar gelirli kesimler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını vurguladı.

Zamlar Çok Sınırlı Tutulacak

Ekonomist Atilla Yeşilada, orta ve dar gelirli vatandaşlar için en kötü sürecin başlamak üzere olduğunu belirtti. Yılbaşında yapılacak zamların çok sınırlı tutulacağını ifade eden Yeşilada, önümüzdeki yıllarda seçim olmaması nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tam destek göreceğini vurguladı. 

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Uzun Soluklu Olacak

Atilla Yeşilada, altın fiyatlarındaki yükselişin uzun soluklu olacağını belirterek, borsaya yatırım yapanlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, “Borsada işlem gören şirketlerin hemen hepsi ekstra vergi ödeyecek. Bu da şirket kazançlarını olumsuz yönde etkileyecek.” dedi. Ayrıca, borsada şu an kötü haberlerin hakim olduğunu ve bu durumun bir düzeltmeye yol açabileceğini ifade etti, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Ekonomist Yeşilada, dolar endeksinde de gerileme yaşanmasının muhtemel olduğunu söyleyerek, “Gelişmiş ülkelerde dolar açısından yatay hatta negatif bir seyir bile izlenebilir. Elbette bu durum Türkiye için geçerli olmayacaktır. Dolar/TL paritesi artacak ancak yatırımını dövizde tutanlara beklediğini vermeyecek.” ifadelerini kullandı.

Mazhar Alanson’un Evlat Acısı! Kızı Hale Hayata Veda Etti MEB 2024-2025 Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı Hull City Türkiye’ye Geliyor Soylu, Bahçeli'nin Elini Öpmeye Çalıştı ÖSYM KPSS Ortaöğretim Sonuç Ekranı Açıldı İstanbul'da Çalıntı Ciple Dehşeti Yaşattı