Aşk hikayesi duygulandırdı! Devlet Bahçeli bakın neden hiç evlenmemiş?

Türk siyasetinin en yaşlı liderlerinden biri  ola MHP Lideri Devlet Bahçeli, makamında Söke Körüklü Çizmesi giyerek dolaştığı bir video paylaşarak "Kıbrıs Türk'tür" dedi. Bu video sonrasında Devlet Bahçeli'nin hayatı yeniden merak edildi. Özellikle neden hiç evlenmediği en çok araştırılan konu oldu. Meclis'in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli 77 yaşında aslen Osmaniye doğumlu. Türkmen kökenli bir ailenin çocuğu olan Devlet Bahçeli'nin babası Osmaniye'nin tanınmış tüccarlarından Salih Bahçeli'di

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Türk siyasetinin sert simalarından biri olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin özel hayatı en çok merak edilen konulardan biri. Şu anda 77 yaşında olan Devlet Bahçeli hiç evlenmemiş, hiç çocuğu olmamış. Gönlünü delikanlılık zamanında bir güzele kaptırmış fakat sonrasında öyle şeyler olmuş ki 'kısmet' değilmiş demiş. Bakın MHP Lideri Devlet Bahçeli neden hiç evlenmemiş... Hikayesi duygulandırdı.

Babası solcu olan, solcu bir ailede büyüdüğünü söyleyen Devlet Bahçeli hakkında yazılan bir kitapta neden hiç evlenmedi anlattı. Meğer altında yatan hikaye çok başkaymış...

Peki Devlet Bahçeli neden hiç evlenmedi?

Bahçeli hakkında yazılan bir kitapta neden evlenmediği sorulunca şunu söylemiştir: - “Bu bir kader meselesidir, üzerinde tartışma da yapılmaz, keşke demek de olmaz. Pişmanlık demeyelim ama aile kurulsaydı olurdu”. Bahçeli'nin bir kaç kez evlenmeye niyet ettiği ancak bunun kısmet olmadığı söyleniyor. İlk evlilik teşebbüsü 1987 yılında olmuş. Annesi beğendiği kızı istemeye gidemeden vefat edince Bahçeli bu mevzuyu rafa kaldırmış. Sonrasında bir kaç kez daha gündeme gelmiş ancak bir türlü kısmet olmamış. Bahçeli'de bekarlıkta karar kılmış.

İlk öğrenimini memleketi Osmaniye'de 7 Ocak İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokulu kendisinden üç yaş büyük Servet adındaki abisiyle Adana'da Özel Çukurova Koleji'nde yatılı okudu. Lise eğitimi için İstanbul'a akrabalarının yanına gitti ve Emirgan Akgün Koleji'ne yazıldı. Lise ikinci sınıfta Etiler'deki Özel Ata Koleji’ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı. 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) kazandı ve dış ticaret bölümünü 1971'de bitirerek mezun oldu.

Siyasete girişi nasıl oldu?

Mezun oluşunun ardından Bahçeli, 1972 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve bağlı yüksek okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen bir akademisyendi. Aynı zamanda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin (ÜMİD-BİR) kurucularından ve genel başkanlarındandır. Ayrıca kısaca ÜNAY denilen Üniversite Akademi ve Yüksekokulları asistanlığı kurdu ve başkanlık görevini üstlendi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.

Ülkücülük dönemi başlıyor

Bahçeli, gençlik dönemlerinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi genel başkanı Alparslan Türkeş'in seminerlerine gitmeye başladı. 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocakları Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Millî Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi.

Saadet Partisi’nde Mahmut Arıkan Dönemi Flash Haber TV Satıldı