Android Telefonunuzun Pil Ömrünü İki Katına Çıkarmak İçin Kolay 6 Adım! Android Pil Ömrü Uzatma Yöntemleri

Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonlar, zaman zaman kısa batarya ömrü ile kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak endişelenmeyin, Android telefonlarda pil ömrünü uzatmanın bazı basit yöntemleri bulunuyor. Eğer telefonunuzun batarya ömrünü artırmak istiyorsanız, işte Android telefonlarda pil kullanım süresini artırmanın yolları haberimizin devamında...

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Gündelik yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefonlar, zaman zaman kısa batarya ömürleriyle kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak endişelenmeyin, Android telefonlarda pil ömrünü uzatmanın bazı basit yöntemleri bulunuyor. Peki, telefonunuzun batarya ömrünü nasıl artırabilirsiniz? İşte, Android telefonlarda pil kullanım süresini artırmanın yolları:

'Android pil ömrü arttırma', 'Android şarjı yetmiyor' soruları, her anımızda kullandığımız akıllı telefonlarla birlikte yeni sorunlar olarak hayatımıza eklendi.

Shiftdelete'ten Yakup Kaan Orman'ın haberine göre, telefon üreticileri her geçen gün daha fazla yenilik getiriyor. Ancak kullanıcılarında daha uzun pil ömrü için bilmesi gereken bazı ufak detaylar var.

ANDROID TELEFON PİL ÖMRÜ UZATMA NASIL YAPILIR?

1) Bloatware'den Kurtulun

Öncelikle bloatware nedir onu cevaplayalım. Bloatware gereksiz yer kaplayan ve içinde bulunduğu sistemin bellek veya RAM belleği kullanımını yükselterek performansı düşüren yazılımlardır. Yani telefonunuzu hem yoran hem yavaşlatan hem de pil ömrünü tüketen uygulamalar. Bazı uygulamalar bunu siz fark etmeden arka planda yapar. Bu yüzden telefonunuzda kullanmadığınız tüm uygulamaları kaldırın.

2) Pil tasarrufu döngüsünden kurtulun

Artık tüm telefonlarda birer güç tasarrufu modu bulunmakta. Bu modlar telefonunuzdaki bazı işlevleri sınırlayarak ve sonrasında da arka plandaki tüm uygulamaların çalışmasını durdurarak pil ömrünüzü arttırır. Ancak bu arka plandaki uygulama kapatılması sürekli olarak devam ettiği taktirde pil ömrünüzü tüketir. Bu yüzden sürekli açık kullanmamak en doğru çözüm olacaktır.

3) Optimize edilmemiş uygulamalardan kaçının

Hepimiz telefonlarımızda app marketlerinden 3. taraf uygulamalar indiriyoruz. Ancak bu indirdiğimiz uygulamaların iyi optimize edildiklerinden emin olmamız gerekiyor. Çünkü iyi optimize edilmeyen uygulamaların arka planda çalışma süreleri daha da uzuyor ve pil ömrünü tüketiyor.

4) Android telefonunuzu güncel tutun

Evet güncel durumda tüm android cihazların en iyi güncellemeyi aldıkları söylenemez ancak mümkün olduğunca cihazınızın en güncel android sürümünde kalmasını sağlayın. Çünkü uygulamalar bir önceki adımda da bahsettiğim optimizasyon olayını en iyi şekilde son sürüm cihazlarda yapabilmekte. Bu sayede pil ömrünüzde artış elde edebileceksiniz.

5) Android cihazınızda mümkün olduğunca Wi-Fi ağlarını kullanın

5G gibi ağlar yeni yeni hayatımıza girmekte ve oldukça hızlılar ancak bu şebeke servisleri arka planda sürekli açık olarak pil ömrünüzü tüketmekte. Wi-Fi imkanına sahip olduğunuz ortamlarda cihazınız Wi-Fi ağlarına bağlı kalsın. İmkan olmadığı takdirdeyse mobil veriyi sürekli açık tutmayın. Telefonunuzla uzun süre ilgilenemeyecekseniz mobil veriyi kapatın

6) Kullanılmadığında bluetooth, NFC, konum, mobil veri ve hotspotu devre dışı bırakın

5. madde ile benzer nitelikte olan bu madde de telefonunuzun pil ömrünü tüketen en büyük canavarları durduracaktır. Kullanmadığınız takdirde Bluetooth, NFC, konum, mobil veri ve hotspot u devre dışı bırakın. Çünkü bu donanımlar sürekli aktif olmaları gerektiği için siz telefonunuzu kullanmıyorken de arka planda açık kalacaktırlar. Bu da pil ömrünüzü tüketecek bir diğer durumdur.