Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Ödemeler ne zaman hesaba yatacak?
Zor durumda ve dar geçime sahip olan vatandaşlar için Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor. E-devlet üzerinden yapılacak başvurular için birkaç gün önce başlatılan ödemeler yeni bir umut oluşturdu. Aile Destek Programına başvuru nasıl yapılır? Ne kadar ödeme alınır? İşte detaylar…
Abone olAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu üzerine 29 Temmuz tarihini işaret etmişti. Aile Destek Programına başvuru kapsamında ilk ödemeler yapılmaya başlandı. Hane içerisinde yaşayan kişi sayısına göre belirlenen miktar değişebiliyor. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik Aile Destek Programı başvuruları hala devam ediyor.
AİLE DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURULUR?
Başvuruda bulunmak isteyen kişiler online olarak e-devlet üzerinden süreci yürütebilir. Bunun için izlenmesi gereken adımlar:
- E-devlet hesabına giriş yapıldıktan sonra "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" sayfasına geçilmeli.
- "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet Ön Başvurusu" alanına tıklanmalıdır.
- Burada henüz başvuru oluşturulmadıysa "Yeni Başvuru" tuşuna tıklanmalıdır.
- Ardından bilgilendirme yazısı okunduktan sonra "okudum ve kabul ediyorum" tuşuna basıp "devam et" tuşuna tıklanmalıdır.
- Ardından gelen "hakkımda konu ile ilgili araştırma yapılmasına izin veriyorum" kısmı işaretlenmelidir.
- Sonraki aşamada kişiye ait kimlik ve iletişim bilgileri, hanede bulunan çocuk sayısı ve gerekli bilgiler doldurulduktan sonra onay verilir.
ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?
Bakan Derya Yanık 29 Temmuz tarihi itibariyle ödemelerin hesaba yatacağını duyurdu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından onaylanan kişilerin ödemesine dair sonuçlar e-devlet üzerinden incelenebilir.
Yapılacak başvuru sonrasında 12 ay boyunca düzenli ödemeler devam edecek. 450 TL ile 600 TL arasında değişen rakamlarda destekten her aile yararlanabilecek.
AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Aile Destek Programı kapsamına başvurarak faydalanmak isteyen kişilerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar arasında şunlar yerini alıyor:
- Kişinin TC vatandaşı olması
- 18 yaşından büyük olması
- Yurt içinde ikamet ediyor olması
- Mavi kart sahibi olmaması
- Hane içerisinde memur, muhtar, noter gibi alanlarda çalışan ya da yurt dışından emekliliği bulunan kişiler varsa başvurular değerlendirmeye alınmaz
- Cezaevinde tutukluluğu bulunanlar, öğrenciler, askerlik görevinde bulunanlar er ya da erbaş statüsündeki kişiler tarafından yapılacak başvurular değerlendirilmeyecektir.
- Başvurularda önemli olan ailenin sosyal ekonomik gelir seviyesinin takip edilmesidir.