Sivas'ta 10 Dakika Arayla İki Deprem Oldu AFAD'dan Deprem Açıklaması

Sivas peş peşe meydana gelen depremler ile sallandı. AFAD son depremler verisine göre, Sivas'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Son Dakika Haberleri... AFAD Deprem Dairesi, Sivas Merkeze bağlı Hacıali köyünde saat 11.29'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Dün ise Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. 

AFAD son depremler verisine göre, depremin 10.5 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.

10 Dakika Sonra İkinci Deprem Oldu

4.7 büyüklüğündeki depremden 10 dakika sonra Sivas'ın Merkez ilçesine bağlı Ağılkaya köyünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 11.39'da ve 22 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD Deprem Dairesi, depremin 4.1 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

AFAD'dan Sivas Depremi Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada olumsuz bir durum olmadığı kaydedilirken şu ifadelere yer verildi:

“Sivas ilimizde saat 11.29’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Bakan Yerlikaya: Saha Taramalarına Derhal Başlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” dedi.

Vali Şimşek: Herhangi Bir Olumsuz Durum Bildirilmemiştir

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, “İlimiz merkezli 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir Allah ülkemizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.

Sivas'ta Okullar Bugün Tatil Edildi

İki depremin ardından Sivas'ta bugün (17 Ekim) okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17 Ekim 2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.” ifadesi kullandı.

Sivas'ta 10 Dakika Arayla İki Deprem Oldu