Akıllı Telefonlara Kolay Alışveriş

Gün içinde sık sık alışveriş yapmak gerekebiliyor. Bazı alışverişler daha geniş aralıklarla ve yüklü miktarlarda yapılırken, bazıları ise düzenli olarak yapılıyor. Mesela, taze bir meyve almak için genellikle haftalık döngüler takip ediliyor.

Akıllı Telefonlara Kolay Alışveriş

Gün içinde sık sık alışveriş yapmak gerekebiliyor. Bazı alışverişler daha geniş aralıklarla ve yüklü miktarlarda yapılırken, bazıları ise düzenli olarak yapılıyor. Mesela, taze bir meyve almak için genellikle haftalık döngüler takip ediliyor. Çeşitli et ürünlerini de günlük alarak daha taze et yemek mümkün. Bunların yanında ekmek ve sigara gibi çeşitli gündelik ihtiyaçlar da sıklıkla kendini gösteriyor; ve genellikle günlük olarak alınıyor. Tabii ki ödeme yapılan ürünler bunlarla sınırlı değil. Mesela bir restoran veya kafeye gidildiğinde de ödeme yapılması gerekiyor. Bir yerlerde hızlıca kahve içmek de birçok kişinin günlük rutinleri arasında. Şehir hayatının rutininde sık sık ödeme yapmak ve haliyle kredi kartı kullanmak gerekli olabiliyor. Kredi kartının kolay kullanımı ve avantajları da bu işlemlerde tercih edilme sebepleri arasında. Hatta bazen bozuk taşımamak için bile kullanılıyor. Ödeme yapmanın sıklığı ve kredi kartının kullanımı bir araya gelince de birçok insan kullanışlı bir aracı arıyor. Bu açıdan cep telefonları büyük avantajlar sağlayabiliyor. Mesela, iPhone 14 üzerindeki çeşitli uygulamalarla hem daha güvenli hem de daha pratik bir biçimde ödeme yapabilirsiniz. Günlük rutinlerde konfor ve hız kazanabilirsiniz.

Kredi Kartı Uygulamaları

Gelişen teknolojileri destekleyen telefon uygulamaları ile hesap ödemek çok daha pratik olabiliyor. Pratikliğin yanında güvenlik açısından da ciddi önlemler sunulabiliyor. iPhone 14 modelleri için NFC ve POS ödeme özelliklerinin yanında Apple'ın sunduğu çeşitli uygulamalar da var. Bu uygulamalar ile güvenlik önemli derecede artırılabiliyor.

  • Apple Wallet sayesinde kredi kartlarınızı cep telefonu ile kullanmanız mümkün. Apple Wallet, kredi kartlarınızın yanında banka kartı ve diğer dijital öğeleri saklayabileceğiniz bir dijital cüzdandır. Kart ekleyerek Apple Wallet uygulamasını daha geniş bir biçimde kullanabilirsiniz. Bu uygulamanın avantajları arasında kilit ekranından veya kontrol merkezinden hızlı erişim bulunuyor. Apple Pay uygulaması ile birlikte kullanıldığında daha güvenli ve verimli olabiliyor.
  • Apple Pay uygulaması ise dijital cüzdandan paranın çıkarılıp ödenmesi gibidir. Apple Wallet üzerine yüklenmiş kartları bu uygulama ile kullanabilirsiniz. Ödeme sırasında NFC veya POS sistemleri kullanılabiliyor. Bu uygulamanın kritik bir avantajı da dijital cüzdan hizmetidir. Kullanıcıların kart bilgileri işlemler sırasında doğrudan paylaşılmaz. Bunun yerine benzersiz bir cihaz hesap numarası üretilir ve her işlem için farklı bir güvenlik kodu kullanılır. Bu da kredi kartını sık kullananlar için büyük bir güvenlik sunar. Temassız ödemenin yaygınlaştığı bu devirde çok kullanışlı bir teknoloji olabilir.

Kredi kartı kullanımını daha güvenli hale getirmek için farklı uygulamalar ve teknolojiler bulunuyor. Mesela yüz veya parmak tarama sistemleri temassız ödeme esnasında güvenliği artırabiliyor. Pratik bir biçimde kullanılmaları da tercih sebepleri arasında. Tercih edeceğiniz telefonun özelliğine göre daha da gelişmiş sistemler bulunabiliyor.

Gelişen Mobil Bankacılık

Cep telefonu ve kredi kartının bir araya geldiği uygulamalar giderek artıyor. Özellikle mobil bankacılık bu açıdan büyük avantajlar sunuyor. Mobil bankacılık üzerinden kredi kartı ve kredi başvurusu bile yapılabiliyor. Çeşitli dövizleri takip edip alım satım işlemleri de yapabilirsiniz. Uygulamalar ve banka destekliyorsa borsa işlemlerini de mobil bankacılık uygulamaları üzerinden yapabiliyorsunuz. Yapılabilecek işlemlerin sınırı hesabınıza ve bankaya göre değişiyor. Bu sebepten dolayı bankalar, kredi kartları ve krediler arasında detaylı bir araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Günlük düzeyde sıkça kullanılabilecek, uzun vadede de önemli bir kazanç sağlayabilecek bir tanesi bulunabilir. Bu tarz imkanları karşılaştırmak için Cimri Finans kullanabilirsiniz.

Etiketler: Akıllı telefon, Kredi