AK Parti’de ‘Teğmenler’ Kılıcı Çekildi! Yiğit Bulut İstifaya Davet Edildi

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrası bazı genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını attıktan sonra kılıç kaldırması bazı AK Partili isimler arasında da tartışmalara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamada teğmenleri eleştirmesi tartışmada yeni bir sayfa açtı. AK Partili Mehmet Metiner ve Mücahit Birinci, başdanışman Yiğit Bulut'u istifa çağırdı.

AK Parti’de ‘Teğmenler’ Kılıcı Çekildi! Yiğit Bulut İstifaya Davet Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, geçtiğimiz hafta Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atığ kılıçlarını çeken teğmenlerin görüntüleriyle ilgili “O kılıçları kime çekiyorsunuz?” diye sordu.

ÖNDER’in 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçenlerde mezuniyet töreninde, bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Şimdi bunlarla ilgili olarak da birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Metiner'den Yiğit Bulut'a İstifa Et Çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, isim vermeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’u hedef alarak, “Reis’imiz o teğmenler konusunda dediklerimizin aynısını hatta çok daha sert ve kararlı bir dille ifade etti az önce. Külliye’den Reis’in arkasına sığınıp hayasızca bize çemkiren parmak sallayan şimdi ne yapacak? Külliye’nin o zihniyette olanlardan temizlenmesi şart. Sen ne yiğit adamsın! İşte bu! Reis bu! Reis’imiz bu bizim! Milletin seçilmiş iradesine kılış çekenlerin ordudan temizlenmesi şart! Onlara arka çıkan, onları savunmak adına ömrünü davasına adamış bizlere hayasızca saldıran, parmak sallayanın Külliye’den temizlenmesi şart! Reis’in bu açıklamasından sonra onuru olan o koltukta bir saniye oturmaz, istifa eder gider.” ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut, Mehmet Metiner’e Sallamıştı

Yiğit Bulut daha önce ‘teğmenlerin yemin töreni’ hakkında Mehmet Metiner hakkında, “‘Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün dışlanmışların, büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetler arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!” ifadelerini kullanmıştı.

Mücahit Birinci: Bu Saatten Sonra Orada Yerin Yok, İstifa Et

AK Parti Eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, “Cumhurbaşkanımızı anlamayan bir başdanışman olmaz” diyerek Bulut’u bugün istifaya çağırdı.

Mücahit Birinci X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Cumhurbaşkanımızı anlamayan bir başdanışman olmaz. Cumhurbaşkanımızı tanımayan bir başdanışman olmaz.  Temeli üzerine oturduğumuz sosyolojiyi okuyamayan bir başdanışman olmaz.  Sizin ifade ettiğiniz "çer çöp" ve "fetö artığı" sözlerinin kapsamına bakın bugün kim girdi. Sayın Cumhurbaşkanımız'ı, acelecilik ve peşin hükümle tahkir etmiş oldunuz. Bu saatten sonra orada yeriniz yok. Sayın Yiğit Bulut istifa ediniz.”

Bu açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, AK Partili Mücahit Birinci’yi X hesabından engelledi.

Birinci, engellendiği görseli paylaşarak şunları yazdı:

“Yiğit Bulut, pardon ama kafa yerinde mi senin? Ayık mısın? İstifa et çek git. Beni engellemen çözüm mü? Sen bizim sosyolojiye, sırf korsan gösteri yapan askeri öğrencilere tepki verdiler diye, “çer çöp” “fetö artığı” şeklinde hakaret etmiş adamsın. Reisimizin bugün çıkışından sonra, bu kötülüğü kendine ve bize yapmaya devam etme. Defol git!”

Yiğit Bulut Kendisini Savundu

Kendisine yönelik paylaşımlara karşı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut da sosyal medya platformu X hesabından paylaşım yaptı.

Yiğit Bulut şunları yazdı:

“Kendini savunma hakkı olmayanları karıştırmak doğru değil! Mesaj net; Sayın Cumhurbaşkanımız’ın açıklaması son noktayı koydu! Başkomutanın “Ordu milletimizin gözbebeğidir, birkaç kendiniz bilmez var onlarda temizlenecek” vurgusu çok önemli! Anlayana anlamaya çalışsınlar!!”