20 Bin Öğretmen Ne Zaman Atanacak? Engelli Öğretmen Atamaları Olacak Mı? MEB Tekin'den Detaylar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili olarak, Danıştay'ın vereceği karar sonrasını işaret ederek, atamalarla ilgili detayların o süreçten sonra netleşeceğini belirtti. Ayrıca engelli öğretmen atamalarıyla ilgili herhangi bir rakam açıklamaması da dikkat çekti.

20 Bin Öğretmen Ne Zaman Atanacak? Engelli Öğretmen Atamaları Olacak Mı? MEB Tekin'den Detaylar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamaları hakkında kritik bir açıklama geldi. 20 bin öğretmen ataması için Danıştay kararı sonrasını işaret eden Tekin, engelli öğretmen ataması için rakam vermemesi dikkat çekti. İşte öğretmen ataması detayları…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de yaptığı özel röportajda “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredat çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atama yapacaklarını açıkladı. Tekin, “Mülakat süreci tamamlandı, Danıştay'ın bu konuda vereceği karara göre öğretmen arkadaşlarımızın mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız.” dedi.

20 Bin Öğretmen Ne Zaman Atanacak? Engelli Öğretmen Atamaları Olacak Mı? MEB Tekin'den Detaylar - Resim : 1

Bakan Yusuf Tekin’in yapacaklarına öğretmen ataması hakkında şunları söyledi:

  • “Sayın Cumhurbaşkanımız eğer öğretmen ihtiyacımız varsa, öğretmen ataması konusunda yapılabilecek her türlü fedakarlığı yapıyor ve bizi de bu konuda talimatlandırıyor. Bu yıl 20 bin öğretmen arkadaşımızı sisteme dahil edelim dedik.”
  • “Dava süreci devam ediyor. Danıştay'da açılan süreç. Yıl içerisinde, yani yaz ayları içerisinde, hiçbir referansı, dikkate almaksızın, tamamen kör jüri mantığıyla, yani, jüri üyeleri kendisine mülakat için gelen adayla ilgili hiçbir kimlik bilgisine sahip olmaksızın, aynı şekilde sınava girecek arkadaşlar, jüri üyeleriyle ilgili hiçbir bilgisi olmaksızın, mülakata girdiler. Mülakat sürecini tamamladık. Danıştay'ın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşlarımızın mülakat notlarını açıklayıp, atama süreçlerini başlatacağız.”
  • “Engelli öğretmen atamalarıyla ilgili süreç, şimdi biz 20 bin öğretmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla planladık. Diğerini farklı bakanlıklarla beraber planlayacağız. Onunla ilgili planlamayı büyük oranda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yürütüyor. O yürüttükten sonra bize ayrılan rakam neyse, biz de ona göre atamalarımızı yapmış olacağız.”